Afgelopen januari kon iedereen weer een kort verhaal inzenden voor de tweede editie van de Fantastic Stories schrijfwedstrijd, georganiseerd door Dutch Comic Con, the American Book Center en Stichting Fantastisch Genre. Dit jaar was het thema Royalty en de jury is wederom weer overstelpt met verhalen. Na veel gelezen en gediscussieerd te hebben heeft de jury uiteindelijk tien finalisten weten te selecteren. Op deze tien verhalen kon gestemd worden door het publiek en dat leverde een top drie en een winnaar op! De top 10 verhalen zijn gebundeld als Fantastic Stories 2018 en met ABC’s Betty the Book Machine gedrukt.

De tien finalisten hebben hun verhalen voorgelezen tijdens de Dutch Comic Conen de winnares deed dat na de bekendmaking nogmaals.

Op zondag 1 april werd in de Cosy Corner de uitslag bekendgemaakt door Martijn Lindeboom, voorzitter van de Stichting Fantastisch Genre.

Jurylid Heidi van der Vloet vertelde dat ze elke keer weer blij verrast is door de enorme creativiteit van alle inzenders: bijna honderd verhalen binnen één thema en – ondanks dat de titels soms vergelijkbaar waren – niet één met dezelfde uitwerking.

Winnaar Xin Yu Cui The Queen and the Raven
Tweede plaats Cindy Paul Heading Straight for the Castle
Derde plaats Twan van Tilborg Regicide

De top 10 bestond verder uit: Robin Langerak (verwijderd), Aafje Baarslag (Seven Steps), Els Wolters (Fate), Amrita Das (The Pigment Predicament), Debby Willems (Het Spel), Johan Klein Haneveld (Het Paleis van de Eeuwige Koning) en Jop van der Meij (De Bekroning).

Alle deelnemers krijgen een korting op een cursus van de Schrijversacademie (hier komt nog een mail over). De top 10 ontvingen allemaal een pakketje van vijf bundels én een sleutelhanger + kortingscode van de Dag van het Fantastische Boek op 14 april. De top 3 krijgt een kaartje voor de Schrijversdag van de Schrijversacademie. En de winnaar ontving boekenbonnen van The American Book Center ter waarde van 75 euro en een ticket voor de Dag van het Fantastische Boek.


Heel veel dank aan de uitstekende jury: Rochita Loenen-Ruiz (internationaal gepubliceerd auteur), Cocky van Dijk (uitgever Zilverspoor), Mieneke van der Salm (Fantastical Librarian), Peter van Roermund (auteur) en Heidi van der Vloet (bestuurslid Stichting Fantastisch Genre).
En natuurlijk ook een virtueel applaus voor Tiemen Zwaan van ABC en Jenske Vermeulen van DCC voor de geweldige organisatie!