Verhaalchirurgen

Heb je behoefte aan degelijke, eerlijke en betaalbare feedback op jouw fantastisch verhaal? Dan zijn onze verhaalchirurgen de ideale tussenstap naar een (professioneel) redacteur. Twee chirurgen zullen met veel plezier jouw verhaal als een echte patiënt onderzoeken. Aan welke ziektes lijdt je verhaal en wat is de remedie om je verhaal te genezen? Op deze vragen zullen de verhaalchirurgen antwoorden formuleren door middel van een diepgaande proeflezing en een gemotiveerd advies. Voor slechts 40 euro heb je twee adviezen.

Een verhaal aanbieden doe je door een mail met je tekst in bijlage te sturen naar verhaalchirurgen@fantastischgenre.eu.

Je hebt geen second opinion meer nodig

Voor 40 euro krijg je:

  • 2 proeflezingen: elke verhaalchirurg ontleedt je verhaal tot op het bot en weet hierdoor precies hoe je tekst is opgebouwd, wat de tekortkomingen zijn en hoe je deze kunt verbeteren om een nog sterker verhaal te schrijven.
  • 2 adviesrapporten: elke verhaalchirurg schrijft een adviesrapport waarbij er goede tips gegeven worden die jou helpen je als schrijver verder te ontplooien.

Voorwaarden

  • Enkel verhalen en tekstfragmenten binnen de brede genrecategorieën fantasy, sciencefiction en horror mogen aangeboden worden.
  • Verhalen of tekstfragmenten mogen niet langer zijn dan 12.000 woorden.
  • Het verhaal zal pas in behandeling genomen worden nadat je hebt voldaan aan het betalingsverzoek dat je per e-mail hebt ontvangen.

Voldoet je verhaal aan deze voorwaarden, stuur dan een e-mail met je tekst in de bijlage naar verhaalchirurgen@fantastischgenre.eu. Wij hopen je verhaal mee naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Onze verhaalchirurgen

Rik Raven
Rik RavenVerhaalchirurg
Mijn naam is Rik van Woerkum en ik publiceer onder het pseudoniem Rik Raven verhalen en boeken binnen de genres magisch realisme, fantasy en suspense. Voor mij waren en zijn andermans verhalen een praktische leerschool. Het doet me altijd deugd te zien hoe een verhaal verbetert nadat ik mijn bescheiden, maar eerlijke mening heb gegeven. Mijn forte ligt niet in de komma’s, trema’s en andere a’s – hoewel ik een dt-fout met plezier verbeter – maar in de structuur van het verhaal, in de logica en in de geloofwaardigheid van de personages. Dus ik zie naar de verhalen uit, met gepaste spanning.
Mike van Dooyeweert
Mike van DooyeweertVerhaalchirurg
Mike van Dooyeweert is een verhaalchirurg en (scenario)schrijver met een passie voor verhalen. “Ik ben dan ook al van jongs af aan bezig geweest met het verslinden van boeken en het schrijven van fictie. Mede dankzij mijn journalistieke achtergrond heb ik een scherp taalgevoel ontwikkeld. En natuurlijk heb ik als scenarioschrijver inmiddels ook de nodige inzichten opgedaan over verhaalstructuren.”
Mariëlle Douma
Mariëlle DoumaVerhaalchirurg
Mariëlle Douma schrijft al fantasyverhalen zolang ze zich kan herinneren. Haar eerste boek Elfenprins werd uitgegeven toen ze zestien was. Professioneel houdt ze bezig met wetenschapsjournalistiek en ontwikkelt ze lesmateriaal over biologie in de breedste zin van het woord. Met dezelfde kritisch-wetenschappelijke blik onderzoekt zij in verhalen de constructies van werelden en magische systemen. Ze fantaseert graag mee over de biologie van draken, orcs en gerelateerde creaturen en wil deze het liefst zo geloofwaardig mogelijk maken. Ze haalt zinsconstructies, formuleringen en spelling net zolang door een zeef totdat slechts de mooiste zinnen overblijven.
Robin Langerak
Robin LangerakVerhaalchirurg
Ik ben als universitair onderzoeker al jarenlang redacteur en reviewer van internationale wetenschappelijke tijdschriften en schrijf daarnaast al sinds mijn puberteit fantasy en sciencefiction. Af en toe publiceer ik een verhaal in Engelstalige tijdschriften, maar sinds kort schrijf ik ook in het Nederlands. Mijn belangstelling, als lezer maar ook als schrijver, gaat uit naar verhalen over het rauwe randje van emoties als verdriet en (wan)hoop. Ik kijk ernaar uit om mijn redactie-ervaring en mijn interesse in fantasy en sciencefiction als verhaalchirurg te kunnen combineren!
Sigrid Lensink
Sigrid LensinkVerhaalchirurg
Taal is de rode draad door mijn leven. Ik studeerde Slavische taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden, ben in het dagelijks leven vertaler van zakelijke teksten en volg een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Ik heb oog voor detail, ben kritisch en opbouwend. Ik ben allergisch voor spel- en taalfouten, wat mij een goede redacteur zou maken, mocht ik een carrière in die richting ambiëren. Lezen is in ieder geval nooit een straf, dus kom maar op met die verhalen!