Al sinds 1976 wordt de Harland Awards – onder verschillende namen, zoals de King Kong Award, de Millenniumprijs en de Paul Harland Prijs – georganiseerd. De schrijfwedstrijd richt zich op korte verhalen (tot 7.500 woorden) in de speculatieve genres, zoals fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en alles wat daar tussen, onder, achter en omheen ligt. Eerdere prijswinnaars, zoals Erik Betten, Thomas Olde Heuvelt, Paul Evanby, Christien Boomsma en Bo Balder, zijn in binnen- en zelfs buitenland doorgebroken met hun verhalen en boeken.

Vanaf 1 oktober 2021 kunnen auteurs hun verhalen via een formulier op Hebban.nl inzenden. De deadline is 31 oktober. De hoofdprijs is € 500,-.

De Harland Awards is een gejureerde schrijfwedstrijd. De inzendingen worden door een grote groep voorselecteurs gelezen, die ook een oordeel per verhaal geven. Uit die beoordelingen wordt een shortlist samengesteld die door een jury van kenners en professionals wordt gelezen en beoordeeld. Alle deelnemende auteurs krijgen feedback op hun inzending. In februari 2022 wordt de winnaar van de Harland Awards 2021 aangewezen en worden de vijf beste verhalen in een ebook aan lezers aangeboden.

Lees meer op Hebban: schrijf-een-fantastisch-verhaal-voor-de-harland-awards-2021