In het kader van de Middag van het Fantastische Lied (Peter Schaap en Martijn Adelmund treden op! Klik voor meer info en kaarten) hebben we een serie artikelen geplaatst op de Evenementpagina en in de Hebban Scifi & Fantasy Café. Om die berichten nog wat meer in het zonnetje te zetten, hierbij een overzicht. Klik op de links voor meer info.

‘Kubistische muziek’ – een mooi voorbeeld van muziek in SFF: de muziek van de Shai uit Het bewind van Eén. Wat is jouw favoriete muziekscène in SF en Fantasy?

Filk – een substroom van het SFF fandom waarbij muziek maken over het fandom zelf, favoriete boeken en avonturen in fandomland het allerbelangrijkst is. Filk speelt nog steeds een belangrijke rol in de internationale conventie-scene.

Muziek om je te helpen bij het schrijven – Schrijven Online schreef een boeiend artikel over hoe muziek kan helpen bij het schrijven. Zo kan muziek je helpen in een ‘schrijversflow’ te komen.

Fantastische muziekinstrumenten – een mooi lijstje met instrumenten uit verhalen.

‘Space Music’ – naast epische en filmmuziek, zijn er natuurlijk ook veel klassieke, maar ook pop- en rocksongs over de ruimte en SFF (van Bowie tot Pink Floyd en van The Prodigy tot Gustav Holst (The Planets)).

Futuristische muziek – het internet is een eindeloze bron van scifimuziek en -klanken… Gregor tipte nog een mooie: The Dune Mix.

Buitenaardse muziek – Iedere planeet heeft z’n eigen geluid: van een daverende goederentrein tot een sereen ruisen. Het Jazztrio TRIFID gebruikte de geluiden uit het heelal als inspiratiebron.