Wat hebben alle onderstaande fantasy schrijvers gemeen?

J.K. Rowling, Terry Pratchett, Thomas Olde Heuvelt, Patrick Rothfuss, J.R.R. Tolkien, Richard Schwartz, Robin Hobb, Tais Teng, Robert Jordan, Stephen King…

Lees de dankbetuigingen en je ziet dat zij allemaal beschikken over een netwerk waardoor ze geïnspireerd bleven en als auteur konden groeien tot grote hoogte.

De Stichting Fantastisch Genre wil nu precies dát voor gevorderde schrijvers gaan faciliteren. JOU laten schrijven en tegelijk de facilitator zijn om jou te laten leren, klankborden en inspireren, samen met collega-schrijvers!

We zoeken ongeveer 12 auteurs die in 2019 met elkaar willen werken aan hun eigen professionaliteit als auteur.

Op 10 februari 2019 gaan jullie tijdens de kennismakingsbijeenkomst in Utrecht samen bepalen wat je nog te leren hebt en hoe je dat gaat leren. Wij faciliteren het traject, jullie geven er zelf invulling aan.

In de beschrijving lees je wat we precies voor ogen hebben.

 

Beschrijving van het traject en aanmelding

Wat houdt het traject in?

Omdat wij niet voor jou kunnen bepalen waar jij het meest behoefte aan hebt, zal je dat zelf moeten doen. Tijdens de startbijeenkomst op 10 februari gaan we dat samen vaststellen.

Uiteraard hebben we wel ideeën over het traject, namelijk:

  • Het traject loopt tot eind 2019
  • Je geeft feedback op elkaars werk
  • Je organiseert als groep bijeenkomsten (online of fysiek) al dan niet met een specialist (bijvoorbeeld over het bouwen van fantasy wereld, het werken als auteur, het doen van promotie, stijlverschillen ….)
  • Je deelt tips en geeft advies over te lezen boeken of sites
  • Vanuit de Stichting Fantastisch Genre begeleiden we jullie als groep door het aanreiken van ideeën, contact leggen met specialisten en letten op doorlooptijd en nakomen van afspraken

Dat betekent dat je er rekening mee houdt dat je minstens vier uur per week bezig bent met werken aan jouw boek en stimuleren van de andere leden van de groep.

We verwachten dus nogal wat van jou en je mag ook nogal wat van de andere deelnemers verwachten.

Eind 2019 zijn jullie een groep auteurs die elkaar en elkaars werk door en door kent en die over de drempel kan springen naar publicatie.

Tijdens de startbijeenkomst maak je kennis met andere deelnemers. Op deze middag:

  • Stel je vast wat je wilt leren en wilt doen om als auteur te professionaliseren
  • Krijg en geef je feedback op jouw werk en op dat van de andere deelnemers
  • Ervaar je hoe het is om met deze groep auteurs samen te leren
  • Bepaal je wat het traject precies moet inhouden om voor jou succesvol te zijn.
  • Bepaal wat jouw rol in het traject is en wat andere deelnemers van jou kunnen verwachten

In de week na de startbijeenkomst besluit je of je definitief mee doet

Voor wie is het traject bedoeld?

We verwachten dus nogal wat van jou en je mag ook nogal wat van de andere deelnemers verwachten. Dit traject kan alleen succesvol worden als jij van de andere deelnemers kan leren en de andere deelnemers van jou.

Dit traject is voor jou bedoeld als het onderstaande op jou van toepassing is.

Je schrijft mooie en originele verhalen: goed geschreven en zorgvuldig opgebouwd. Je merkt dat schrijfopleidingen jou niet echt verder helpen, hoe goed de opleidingen ook zijn. De kritiek van jouw omgeving op jouw werk is te vriendelijk om ervan te leren. Zelf vind je het lastig om te bepalen hoe je je verhalen kan verbeteren.

Je hebt meegedaan aan schrijfwedstrijden op gebied van het fantastisch genre en bent minstens in de top 20 terecht gekomen.

Je bent in staat om positief en opbouwend schriftelijk feedback te geven op de tekst van anderen.

Je staat open voor de feedback op jouw tekst.

In 2019 wil je je vastleggen voor minstens 4 uur per week om deel te nemen aan dit traject en kunnen de andere deelnemers op jou rekenen.

Waarom dit traject?

De doelstelling van de Stichting Fantastisch Genre is het verhogen van de kwaliteit van hetgeen in het Nederlands geschreven (en gelezen) wordt. Er is in het Nederlandse taalgebied al een groep schrijvers die door uitgevers worden meegenomen en begeleid. En er is een hele grote groep startende / onervaren auteurs die wordt bediend door cursussen en trainingen.

Maar er is ook een middengroep talentvolle auteurs die verder kan komen met ondersteuning van de Stichting en van elkaar. De inspiratie hiervoor vormt de Clarion Science Fiction and Fantasy Writers Workshop.

Wat kost het traject?

Startbijeenkomst, 10 februari 13.00 – 16.30 in Utrecht € 20,-

Deelname aan het traject na 10 feb. tot eind 2019 € 75,-

Tijdsinvestering: minimaal 4 uur per week vanaf februari 2019.

Vragen

Heb je vragen: mail naar: Bernard Philipsen (Philipsen91@gmail.com) of Jacqueline Nijland-Potter (jacqpot@gmail.com), dan nemen we contact met je op.

Aanmelden

Tot uiterlijk 22 januari 2019 kan je je aanmelden via onderstaand formulier.

Fill out my online form.
There are tons of Wufoo features to help make your forms awesome.

 

Je krijgt bij indiening van het formulier meteen twee korte praktische opdrachten toegestuurd ter voorbereiding van de startbijeenkomst op 10 februari: je schrijft een tekst (opdracht 1) en geeft feedback op de tekst (opdracht 2).

Deze opdrachten mail je uiterlijk 23 januari aan: Jacqueline Potter: jacqpot@gmail.com. Deze opdrachten gebruiken wij om de workshop voor te bereiden.

Tot ziens op 10 februari!