Op 21 mei 2016 ging de eerste specialisatie Fantasy en sciencefiction schrijven van de Schrijversacademie van start. Deze opleiding van in totaal vier basis- en twee specialisatiemodules is in samenwerking met de Stichting ter bevordering van het fantastische genre ontwikkeld.

Spui 10De eerste bijeenkomst was in het kantoor van Singeluitgeverijen en de Querido Academie aan het Spui in Amsterdam. Zes studenten en docent Martijn Lindeboom hebben zich gedurende drieëneenhalf uur verdiept in de wondere wereld van het schrijven van fantastische verhalen.

Behalve de lesstof voor de aankomende maanden, uitleg over de acht schrijfopdrachten die gedurende de eerste module uitgevoerd moeten worden en het doornemen van de vooropdrachten, ging het tijdens de les ook over interne logica, het oproepen van verwondering en het uitstellen van ongeloof bij de lezer. Een erg nuttige en plezierige start van de specialisatie. De eerste module loopt tot de zomer, de tweede en afsluitende module start in september en eindigt eind oktober.

In het najaar start de tweede opleiding en het aantal studenten dat zich aangemeld heeft voor latere modules loopt ook steeds verder op. Inschrijven kan gedurende het hele jaar, op de website van de Schrijversacademie.

Zaal