Frank Herberts Duin, de Schijfwereld van Terry Pratchett, George R.R. Martins Westeros, de Weefwereld van Clive Barker, het rijk van de Radch van Ann Leckie: stuk voor stuk zijn het geweldig bedachte en tot in de details uitgewerkte alternatieve werelden. Worldbuilding ten top! Dat kunnen Nederlandse en Vlaamse auteurs natuurlijk ook!

Daarom roepen we fantasy-, sf- en horrorauteurs op om iets te vertellen over de wereld waar hun verhaal in speelt. Voor een serie artikelen op de grootste lezerscommunity van Nederland, Hebban.nl, zijn we op zoek naar de verzonnen werelden die door Nederlandstalige auteurs bedacht zijn.

Het gaat dan niet over het verhaal zelf, of de personages, maar juist over de omgeving, de geschiedenis, wat er anders aan is dan wat wij kennen en hoe bijvoorbeeld magie of technologie werken. Beschrijvingen van landschap en dorpen/ steden/ andersoortige samenlevingsvormen, flora & fauna & monsters, godenrijk, reismethoden, cultuur, handelsverhoudingen etc… Het moet dus bijna een reisgids naar de Verbeeldingswereld zijn.

Er is wel een voorwaarde: de beschreven wereld moet voorkomen in een gepubliceerd boek (het is dus geen ideeënplatform of manuscriptenpitch).

Genre: fantasy, sciencefiction, horror (als de wereld en/of de omstandigheden maar echt anders zijn)

Lengte: 400 tot 600 woorden

Toelating: je artikel wordt op geschiktheid beoordeeld door de Hebban Fantasy & SF redactie

Publicatie: op Hebban.nl, onder vermelding auteursprofiel en gepubliceerde boeken. Hebban wordt dagelijks door rond de 10.000 bezoekers bekeken

Deadline: er is niet echt een deadline, maar we weten niet hoeveel artikelen het worden, dus als je later inlevert, bestaat de kans dat je – al heb je een geschikt stuk – te laat bent voor publicatie.

Vragen of insturen: mail Hebban redacteur Martijn Lindeboom