Wij ontvingen het trieste nieuws dat Annemarie van Ewyck op 15 januari overleden is.

Kees van Toorn schreef dit mooie in memoriam (vertaald uit het Engels en aangevuld door Heidi van der Vloet):

SF- en fantasy lezend Nederland kent haar als een hard werkende vertaler met vele vertalingen op haar naam, zoals het werk van Jack Vance, Brian Aldiss, Tanith Lee en vele andere Britse en Amerikaanse auteurs. Ze was een van de kopstukken van het Nederlandse SF-fandom in de jaren ’60 en ’70, toen ze de ‘motor’ was achter NCSF, het Nederlands Contact Centrum voor Science Fiction, en het verenigingsblad Holland SF runde. Ze organiseerde nationale en BeNeLux-SF conventies, was de drijvende kracht in green rooms en de aanstichter van Cozycons, waar ze fans samenbracht voor weekends zonder programma maar met veel plezier en oneindige bar-sessies. Tijdens ConFicton, de enige Nederlandse Wereld SF Conventie (1990) was ze verantwoordelijk voor toegankelijkheid voor mindervaliden. In 2013 sloot ze haar organiserende leven af met Helcon, de laatste Cozycon in Helmond. Als één van de Groten van het Nederlandse Fandom wordt ze gemist.

Haar leven en werk is een zegen geweest; ze wist verlegen fans uit hun kleine wereldje te halen en te betrekken bij het grote, internationale geheel van gelijkgestemden dat wij kennen als het Fandom.

Ad Astra Ad Infinitum, Annemarie.

De Stichting ter bevordering van het fantastische genre condoleert haar nabestaanden en is dankbaar voor haar grote bijdrage.