Harland Awards banner laag

De Harland Awards eren de beste fantastische verhalen en boeken die in het Nederlands gepubliceerd worden. Het reglement voor de schrijfwedstrijd (Harland Award voor Verhalen) is net gepubliceerd. Schrijf je fantastische verhaal en doe mee aan de Harland Awards!

De Harland Awards worden georganiseerd onder auspiciën van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre, die ook verantwoordelijk is voor het Gala van het Fantastische Boek. Het reglement voor de 2015 editie van deze schrijfwedstrijd kun je lezen op de Harland Awards website.

De organisatie van de Harland Award voor Verhalen roept alle auteurs van sciencefiction, fantasy, horror en magisch realisme (en aanverwante (sub)genres) op om mee te doen. Een verhaal mag maximaal 10.000 woorden tellen (inclusief titel) en moet binnen de fantastische genres vallen. De deadline is op 1 september, dus je hebt nog zo’n 70 dagen om je verhaal of verhalen te schrijven en te perfectioneren.

Deelnemen kost 10 euro per verhaal. Daar staat een hoofdprijs van 1.000 euro tegenover (en er zijn meerdere andere prijzen). Daarnaast speelt het winnen van de Harland Award je in de kijker bij uitgeverijen. Meerdere winnaars van de voorlopers van de Harland Awards, zoals de King Kong Award, de Millenniumprijs en de Paul Harland Prijs, zijn inmiddels doorgebroken als auteur. Denk dan aan Tais Teng, Paul Evanby, Christien Boomsma en Thomas Olde Heuvelt.

Als je je wilt oriënteren op het soort verhalen dat de afgelopen jaren hoog is geëindigd bij de (voorganger) van de Harland Awards, lees dan een paar topverhalen, die op Hebban Fantasy zijn gepubliceerd.