Stichting logo (breed)Sinds de oprichting in mei 2014 heeft de Stichting ter bevordering van het fantastische genre een paar mooie mijlpalen bereikt. Denk daarbij onder andere aan de succesvolle introductie van de Harland Awards Romanprijs, het ombouwen van de kleinschalige Paul Harland Dag naar de Dag en het Gala van het Fantastische Boek, het opzetten van de schrijfopleiding bij de Schrijversacademie en meer media-aandacht voor het fantastische genre dan ooit tevoren.

Dat kost enorm veel tijd en inspanning. Daarom zijn we erg blij dat het bestuur van de Stichting aangevuld wordt met twee nieuwe, enthousiaste bestuursleden, namelijk Tim Lommerse en Yarrid Dhooghe. Later deze week stellen zij zich uitgebreider voor.

Tegelijkertijd met het aantreden van Tim en Yarrid nemen twee andere bestuurders afscheid. Ad van Tiggelen (de echte naam van schrijver Adrian Stone) en Debbie van der Zande waren vanaf het begin bestuurslid en hebben veel betekend voor de Stichting.

 

Ad van TiggelenAd van Tiggelen: ‘Ik heb ruim twee jaar met veel plezier deel uitgemaakt van het bestuur van de Stichting. Het was hartverwarmend om te zien hoe gemotiveerd en gedreven iedereen was en hoeveel er bereikt is in die relatief korte periode. Niet alleen dankzij de inzet van de bestuursleden, maar ook zeker dankzij de bijdrage van vrijwilligers.

Naarmate de tijd vorderde groeide bij mij echter wel het besef dat ik als “gevestigd auteur” binnen het genre steeds meer te maken zou gaan krijgen met mogelijke belangenverstrengeling, of tenminste de schijn daarvan. Daarnaast nam de benodigde tijdsinvestering toe, iets wat ten koste ging van de tijd die ik kon besteden aan schrijven.

Ik vind dit dan ook een mooi moment om het stokje door te geven aan Yarrid en Tim, twee nieuwe, jonge bestuursleden, die samen met Martijn en Heidi met veel elan gaan voortbouwen op het stevige fundament dat de afgelopen twee jaar gelegd is.’

 

Debbie van der ZandeDebbie van der Zande: ’Mijn twee jaar bij de Stichting is een boeiende en leuke tijd geweest. Zitting nemen in een bestuur is leerzaam, maar ook heel erg gezellig. Er is gelachen, gekibbeld, gediscussieerd en er zijn vooral veel mooie dingen tot stand gekomen.

Ik vind het fijn bij te hebben kunnen dragen aan dat stukje groei in de Nederlandse SF&F-scene. We zijn er nog lang niet, maar ik ben er trots op een mooie fundering achter te hebben gelaten voor de toekomstige plannen en activiteiten.

Ik geef de verantwoordelijkheid graag door aan de volgende bestuursleden, Yarrid en Tim, die met hun jonge geest en nieuwe insteek weer een heel andere bijdrage zullen leveren. En zo hoort het, iedereen legt een deel van de puzzel op zijn plek. Ik ben ook opgelucht dat mijn agenda weer een aantal lege plekken vertoont, tussen mijn drukke werkschema door. Het schijnt ‘vrije tijd’ te heten of iets dergelijks. Dat ga ik toch eens uitproberen.’

 

Beide blijven natuurlijk actief in het fantastische wereldje, Ad vooral als auteur, Debbie vooral als redacteur fantasy en sf bij Hebban.nl.

Ad en Debbie: heel erg bedankt voor jullie inspanningen, de goede, constructieve overleggen, de samenwerking en het vieren van de successen. We bouwen voort!

 

P.s. het is nog steeds mogelijk om je als vrijwilliger voor de Stichting aan te melden.