Tijdens de Dag van het Fantastische Boek zullen zes deelnemers van de schrijfworkshop “De Geschiedenis van Morgen” hun verhalen voordragen. Daan Doesborgh, Renée van Marissing, Said El Haji, Maurits de Bruijn, Anoek Nuyens en Wytske Versteeg volgden in februari 2017 enkele workshops gegeven door Etienne Augé, Martijn Lindeboom, Andrea Wiegman, Auke Hulst en Monnik. Niet alleen leerden ze een wereld bouwen, maar ze kregen ook een initiatie in het toekomstdenken. Tijdens de Dag van het Fantastische Boek, een initiatief van de Stichting ter bevordering van het Fantastische Genre, onthullen deze zes deelnemers hun blik op de toekomst. Is die rooskeurig of niet?

Koop je tickets voor de Dag van het Fantastische Boek hier!

Aanwezige auteurs tijdens de Dag van het Fantastische Boek:


Daan Doesborgh (°1988) publiceerde in 2010 de bundel De Venus Suikerspin bij uitgeverij de Contrabas. Hij is een fervent deelnemer aan poetry slams. Werk van Daan Doesborgh werd gepubliceerd in diverse tijdschriften. In 2010 won hij het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Van 2006 tot 2011 was hij Stadsdichter van Venlo. Voor SLAA en Vrij Nederland maakt hij maandelijks De PoëziePodcast.


Renée van Marissing (°1979) studeerde Dramaschrijven aan de HKU. Ze schreef (muziek-)theaterteksten voor onder andere De Toneelmakerij en De Nederlandse Opera, en hoorspelen voor de AVRO, VPRO en internettijdschrift hard//hoofd. In 2009 debuteerde ze met haar roman Het waaien van mijn oma. Haar tweede roman Strak blauw, die in 2012 verscheen bij uitgeverij Atlas Contact werd genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuurprijs.


Said El Haji (°1976) is schrijver, publicist, columnist, blogger en schrijfdocent. Hij werkte redacteur bij het Rotterdamse literair-journalistieke tijdschrift Passionate Magazine en is nu opiniemaker bij de Volkskrant. Zijn debuutroman De dagen van Sjaitan (2000) beleefde een ware hausse aan media-aandacht en is ook in het Frans verschenen. Ook publiceerde hij Goddelijke duivel (2006), De aankondiging (2011) en Sta op en leef, vader (2013).


Maurits de Bruijn (°1984) studeerde Beeld en Taal aan de Rietveld Academie en werkt als journalist en copywriter. Zijn artikelen en korte verhalen werden gepubliceerd in De VolkskrantMister Motley en Das Magazin. Zijn debuutroman Broer werd in 2012 gepubliceerd. Momenteel werkt hij aan zijn tweede roman.

Anoek Nuyens (°1984) is theatermaker en schrijver. Ze is verbonden aan Frascati Theater, waar in 2015 haar soloperformance Hulp in première ging die nog steeds toert door binnen- en buitenland. Als freelance correspondent is ze verbonden aan De Correspondent waar ze met Lynn Berger een serie schreef over staatsgeheimen en een nominatie voor de Vlaams-Nederlandse journalistenprijs De Loep ontving. Afgelopen jaar rondde ze een nieuwe serie af getiteld: Het Einde van de Mens als de Maat der Dingen. Haar essay Westen, wake up! werd uitgeroepen tot beste theateressay van 2013 en bekroond met de Marie-Kleine Gartman pen. Op dit moment werkt ze aan haar eerste boek dat bij Nijgh & Van Ditmar zal verschijnen.

Wytske Versteeg (°1983) studeerde in 2005 af in de politicologie. Haar tweede roman, Boy, won de BNG Literatuurprijs en stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs; vertaalrechten werden verkocht aan Duitsland, Denemarken en Turkije. Haar zeer goed ontvangen romandebuut De Wezenlozen (2012) won de VrouwDebuutprijs en stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs. Eerder publiceerde Versteeg het non-fictie boek Dit is geen dakloze (2008), dat genomineerd werd voor de Jan Hanlo Essayprijs Groot.
Wytske Versteegs nieuwste roman, Quarantaine, kwam in 2015 uit. Teksten van haar hand verschenen in NRC Handelsblad, Vrij Nederland, Opzij, Nouveau, DasMag, De Revisor, Hollands Maandblad en Tirade.

Koop je tickets voor de Dag van het Fantastische Boek hier!

Een initiatief van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam en Monnik, mee mogelijk gemaakt door de Stichting ter bevordering van het Fantastische Genre