Stichting voorlopig logoDe Stichting ter bevordering van het fantastische genre is een koepelorganisatie die precies doet wat zijn naam zegt. De Stichting wil het fantastische genre in Nederland en België promoten, zowel richting schrijvers (via de Harland Awards) als voor lezers (via Hebban.nl). Ook organiseert de Stichting evenementen zoals het Gala van het Fantastische Boek en een mass booksigning tijdens Imagicon om de fantastische genres onder de aandacht te brengen.

Bestuursleden en vrijwilligers gezocht!

Na een groeizaam jaar, waarin veel bereikt is, wil de Stichting ter bevordering van het fantastische genre de komende jaren flink doorgroeien. Er is ruimte binnen onze organisatie voor nieuwe bestuursleden en vrijwilligers. We nodigen geïnteresseerden van harte uit zich aan te melden als vrijwilliger of te solliciteren naar een bestuursfunctie. Ken je binnen je eigen netwerk nog geïnteresseerden, dan nodigen we je van harte uit deze oproep te delen (bijvoorbeeld op je eigen website, facebook, twitter of andere media).

Bestuursleden

De Stichting is op zoek naar enthousiaste organisatoren met bestuurlijke ervaring en een breed netwerk, die bereid zijn onbezoldigd een substantiële inzet te bieden. Als bestuurslid besteed je gemiddeld tenminste één dag per week aan je bestuurlijke functie. Je draagt het fantastische genre een warm hart toe, maar bent zelf niet perse intensief betrokken bij het genre. Bestuursfuncties die vacant komen, zijn: penningmeester, fondsenwerver en algemene bestuursleden ten behoeve van commissies.

Wij bieden een uitdagende bestuursfunctie in een interessante, zeer dynamische omgeving.

Wil je solliciteren naar een bestuursfunctie? Stuur dan een motivatiebrief met C.V. aan sollicitatie@fantastischgenre.eu

De uiterste inzenddatum is vrijdag 15 juli. De beoordelingscommissie bekijkt daarna welke sollicitanten worden uitgenodigd voor een gesprek.

Vrijwilligers

De Stichting heeft voor de komende periode een groot aantal activiteiten op de planning staan, die niet uitgevoerd kunnen worden zonder de inzet van vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar mensen die zich onbezoldigd incidenteel of langdurig in willen zetten voor de Stichting. Wij bieden je een enthousiast team en de kans je talenten in te zetten voor het fantastische genre. Je verricht je taken vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Mogelijke taken zijn:

  • Het in commissieverband mee-organiseren van activiteiten voor de Stichting, zoals de Harland Awards voor Verhalen en Romans, het Gala van het Fantastische Boek, het educatieprogramma, mass signings en andere activiteiten;
  • Het onderhouden van contacten met gerelateerde genres, boekhandels, uitgeverijen;
  • Het verrichten van hand- en spandiensten op evenementen die de Stichting organiseert of waar we aanwezig is (Gala van het Fantastische Boek, Imagicon, beurzen en conventies);
  • Het bijhouden van de sociale media kanalen van de Stichting;
  • Het doen van onderhoud aan de websites;
  • Het maken van filmpjes of foto’s van activiteiten van de Stichting.

Wil je je inschrijven als vrijwilliger? Vul dan het Vrijwilligersformulier in!

Ja-ik-word-vrijwilliger-Logo