Kim SchreursMijn naam is Kim Schreurs. Ik ben eenentwintig jaar oud. Als kind las ik elk boek dat ik in handen kreeg. Uiteindelijk ontwikkelde ik een voorkeur voor literatuur, thrillers en natuurlijk fantastische verhalen. Ik lees graag verbeeldingsliteratuur omdat je weg kan dromen bij de bijzondere werkelijkheden die hierin beschreven worden en omdat de verhalen je tegelijkertijd aan het denken zetten over onze eigen wereld. Naast lezen hou ik onder andere van schrijven, onderzoek doen en praten over al deze dingen. Sinds dit jaar ben ik lid van de kersverse Hebban Club van Tien voor Sciencefiction en Fantasy. Ik schrijf voor de daarbij horende boekenblog ‘We love Scifi & Fantasy’ over de verbeeldingsliteratuur.

Mijn liefde voor verhalen en taal zette mij ertoe aan om Nederlandse taal en cultuur te gaan studeren aan de Radboud Universiteit. Na het afronden van mijn bachelor ben ik vorig jaar begonnen aan de master Letterkunde. De komende paar maanden ga ik via deze stage proberen bij te dragen aan het vinden van een antwoord op de vraag waarom veel volwassenen nauwelijks verbeeldingsliteratuur lezen. Daarvoor zal ik de redenen die verschillende groepen lezers hebben om te lezen met elkaar vergelijken. Ik vind het geweldig dat deze stage mijn passie voor onderzoek en verhalen combineert en dat ik zelf op zoek kan gaan naar het antwoord op deze fascinerende vraag.