Ondanks een naamsverandering en uitstel van de deadline, is de Fantastic Story Competition een groot succes geworden! Er werden maar liefst 69 Engelstalige en 70 Nederlandstalige verhalen ingezonden, in totaal dus 139! Dat is een prachtig aantal, waarmee juryleden Jason Rekulak, Heidi van der Vloet en Rochita Loenen-Ruiz het nog druk krijgen.

Juryleden

Jason is auteur en redacteur bij Quirk Books, hij beoordeelt de Engelstalige verhalen. Heidi is secretaris van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre en zij beoordeelt de Nederlandstalige verhalen. Rochita was de eerste Filipijnse schrijfster die toegelaten werd tot de Clarion West Writers Workshop in Seattle en zij ontving de Octavia Butler Scholarship Award in 2009. Haar korte verhalen zijn o.a. gepubliceerd in Weird Tales Magazine, Fantasy Magazine, Interzone, Realms of Fantasy, Apex Magazine en vele anthologieën en bundels. In het verleden jureerde ze meerdere keren voor de Paul Harland Prijs (inmiddels omgedoopt tot de Harland Awards). Rochita leest zowel de Engelse als de Nederlandstalige inzendingen.

Vervolg

De jury leest op dit moment alle inzendingen en selecteert daar in samenspraak de tien beste uit. De verhalen op de shortlist worden online beschikbaar gesteld en het publiek kan van 5 tot 12 maart stemmen welk verhaal ze het beste vinden. De uitslag is tijdens Dutch Comic Con en de tien auteurs die de shortlist gehaald hebben krijgen elk twee kaartjes voor het hele DCC weekend. Verder winnen ze elk vijf exemplaren van het korte verhalenboek, dat op de Espresso Book Machine van de American Book Center (ABC) gedrukt wordt. De winnaar krijgt – naast de vrije toegang en de vijf exemplaren van het Fantastic Story Competition boek – een € 75,- boekenbon van ABC.

Op deze website en op die van ABC en DCC houden we je op de hoogte van het verdere verloop van de Fantastic Story Competition.