Op 13 september 2016 kondigden we de Scary Story Competition aan, in samenwerking met American Book Center. Helaas is het evenement waar de SSC aan gekoppeld was – Bats, Bones & Dice – afgelast en dat heeft ons genoodzaakt tot het aanpassen van de opzet en timing van deze schrijfwedstrijd.

Twee dingen gaan we in elk geval veranderen:

  1. de schrijfwedstrijd wordt verlengd, zodat de uitreiking plaats kan vinden tijdens Dutch Comic Con (DCC) in het voorjaar van 2017. De prijzen voor de shortlist blijven daarmee vergelijkbaar: een vrijkaartje voor DCC om daar de uitslag bij te wonen en je verhaal voor te dragen (als je dat zou willen). De andere prijzen (vijf exemplaren van het Competition boek en een € 75,- boekenbon van ABC) blijven ook het zelfde.
  2. de schrijfwedstrijd wordt uitgebreid, zodat het beter past bij het brede fantastische karakter van DCC. De genres waarin je kunt schrijven zullen dus de gehele fanstastiek bestrijken: fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en alles wat daar bij, tussen, onder of boven hoort.

De definitieve voorwaarden maken we later bekend. Degenen die al ingezonden hadden, worden op de hoogte gebracht via email.

We vinden het erg jammer dat het zo loopt en bieden onze excuses aan voor deze veranderingen. We gaan er van uit dat het alsnog een interessante en spannende schrijfwedstrijd wordt.