De inzendperiode voor de Harland Awards romanprijs voor beste Nederlandstalige fantasyliteratuur opent op 15 oktober. Tijdens de sf- en fantasyconventie Imagicon wordt de Harland Awards romanprijs 2016 officieel geopend door de winnaar van 2015: Auke Hulst.

De Harland Awards Romanprijs is de enige bekroning voor de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur in boekvorm binnen de genres fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme. Alle tussen 1 januari 2016 en 31 december 2016 gepubliceerde Nederlandstalige boeken met een fantastisch element, komen in aanmerking voor de prijs. Lees hier het reglement.

Op 15 oktober 2016 wordt de inzendingsperiode live geopend tijdens de conventie Imagicon in Ede (waar de boeken ingeleverd kunnen worden bij de organisatie). Winnaar van de 2015 editie, auteur Auke Hulst, opent de inzendperiode met een speech over het belang van deze romanprijs.

Tijdens de Dag van het Fantastische Boek in april in Amsterdam wordt de winnaar bekendgemaakt. De winnaar ontvangt een sculptuur en een geldbedrag van €2.500,-.

De romanprijs wordt voor de tweede keer uitgereikt. Voor de 2015 editie werden 41 romans ingezonden. Vijf boeken kwamen op de shortlist, Auke Hulst won met het boek Slaap zacht, Johnny Idaho, een dystopische sciencefictionroman uitgegeven door uitgeverij Ambo/Anthos.

De Harland Awards zijn een initiatief van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre. Naast de romanprijs worden ook de Harland Awards voor Verhalen en de Hebban Fantasy Publieksprijs (i.s.m. boekencommunity Hebban) uitgereikt tijdens onze eigen Dag van het Fantastische Boek in april 2017. Schrijvers en lezers kunnen op dit literair festival genieten van optreden van bekende en onbekende auteurs, workshops en gesprekspanels. Daarnaast zijn er tal van netwerkmogelijkheden. De feestelijke uitreiking van de Harland Awards en de Hebban Fantasy Publieksprijs vormt de grote finale van de Dag van het Fantastische Boek.

LOGO Harland Awards